English | Français | Nederlands

Even voorstellen...


Saskia (Laetitia) Kremer

Saskia Kremer Na mijn opleiding filosofie en theologie in Frankrijk heeft mijn zoektocht naar de fundamentele drijfveren van de mens mij op vele plekken van de wereld gebracht. Zowel in ontwikkelingslanden als in de westerse wereld heb ik een rijke ervaring mogen opdoen in het ondersteunen en het begeleiden van mensen.

Gaandeweg werd voor mij steeds duidelijker hoezeer onverwerkte emoties hun weerslag hebben op het lichaam. Lichamelijke klachten die dan ontstaan kunnen ons verder belemmeren in onze geestelijke groei. Om beter op deze problematiek in te kunnen spelen ben ik aan de opleiding reflexzonetherapie begonnen. Ter afsluiting van deze vierjarige opleiding heb ik onderzoek gedaan naar de manier waarop emoties zich in het lichaam vastzetten en op den duur zorgen voor lichamelijke klachten wanneer deze niet goed verwerkt worden.

Mede door de opleiding tot specialist counselor en coach, hebben mijn scherpe inzichten in ons zijn en handelen zich ook binnen de gezinszorg en de studentenbegeleiding kunnen verfijnen. In mijn specialisatie heb ik mij verder gericht op de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen en trauma’s.